Tehnologie


 

Descrierea și prezentarea tehnologiei fabricii Bucovina SA Suceava

Fabrica cuprinde 3 secții de producție:

 

• Secția de produse proaspete este compusă din:  un recipient măsurare lapte, 2 vane stocare lapte cu capacitate 2 x 2.500 litri, o instalație frigorifică care asigură circuitul pentru producerea apei gheață necesară răcirii laptelui și care folosește ca agent de răcire freon R404; două pasteurizatoare din care unul de rezervă; un separator centrifugal pentru separarea smântânii; opt tancuri de stocare lapte pasteurizat cu capacitatea 8 x 10.000 litri; două tancuri pentru smântână cu o capacitate de 3.000 litri.

Sala de preparare produse acide dotată cu: linie de fabricare produse acide cu cinci tancuri însămânțare culturi, cu capacitatea de 5 x 1.000 litri; o instalație de ambalare lapte; o instalație de ambalare produse acide; echipament inscripționare BRS 6500; o instalație de spălare CIP; instalație utilizare apă recuperată; instalație aer comprimat, etc.

Sala de preparare brânză și smântână dotată cu: cinci tancuri pasteurizare smântână cu capacitate de 1 x 3.000 litri + 4 x 1.000 litri, două vane preparare brânză cu capacitate de 2 x 2.200 litri și două vane presă pneumatică; cinci depozite frigorifice pentru produsele preparate cu capacitatea de 231 mp și volum de 761 mc.

 

• Secția de fabricare înghețată dotată cu: două vane cu capacitate de 2 x 600 litri pentru preparare mixtură de înghețată, două omogenizatoare, un vas de stocare de 2.400 litri, un vas preparare glazură, cinci vane cu capacitate de 3 x 1.000 litri de unde mixtura merge la răcire în pantru freezere, linie ambalare înghețată extrudată, tp sandwich, torturi, cornet, etc.; tunel călire înghețată, aparat înglobat fructe confiate, fulgi, moară de ciocolată cu tanc de depozitare, etc.

 

• Secția de fabricare lapte praf.